De Club

WTC De Door(en)trappers is vernoemd naar zijn oprichter Frans van Dooren (vandaar de (en) in de naam van de club). In 1976 begon hij met een aantal gasten tochten te fietsen vanaf zijn café De Noordhoek in de Boomstraat. De Noordhoek was een bruine buurtkroeg waar alle rangen en standen elkaar ontmoetten. Dat was en is tekenend voor De Door(en)trappers: mensen uit alle hoeken van Tilburg en omstreken met één gezamenlijke passie: de racefiets.
Voorzitter
Gief van Schijndel
Penningmeester
Riël van Gastel
Secretaris
Olaf de Poorter
Bestuurslid
Carlo Snel
Bestuurslid
Guus de Leeuw

De Door(en)trappers is een informele club waar het draait om het plezier in fietsen. Koffie vooraf en een goed glas achteraf zijn net zo belangrijk als de snelheid waarmee gefietst wordt. De een rijdt wat harder dan de ander, maar het is samen uit, samen thuis (meestal). Er zijn wekelijks verschillende ritten met een verschillend karakter. We starten op vaste plekken, meestal vanuit ons clublokaal, café De Vos en de Craen aan het Piusplein.

De Door(en)trappers kent verschillende clubrittien, voor elk wat wils:

  • Op zondagochtend de clubrit van tussen de 70 en 100 km met groene zones: korte stukken volle bak rijden waarna we weer op elkaar wachten en het weer ‘en groupe’ verder gaat.
  • Op dinsdag en vrijdagochtend 60 tot 80 km in een wat rustiger tempo met koffie onderweg
  • Op woensdagavond een vast rondje flink tempo rijden.

Daarnaast elk jaar een aantal uitstapjes naar Limburg en de Ardennen. Bovendien worden er met regelmaat wat langere en verdere fietsreizen georganiseerd door en voor leden van deze Wereldclub.

We rijden de clubritten van 1 maart tot 1 november, waarna verschillende groepen binnen de club de winter doorrijden op de mountainbike of op de racefiets. Bij alle clubritten is het dragen van een helm verplicht!

Cees van Arkel
Daan Baks
Rob van de Berg
Willem Bongaarts
Walter de Bont
Edgar Burghout
Cees Coolen
Maurice van Disseldorp
Robbert Dölle
Giso Fuite
Riël van Gastel
Ben van Geel
Dion van de Gevel
Björn van Hamond
Jan van Haren
Gert-Jan van der Heijden
Peter van den Hombergh
Martin Huybers
Tom Janssen
Jimmy van Kerkvoorde
Max Kleyngeld
Guus de Leeuw
Ron Meijboom
Bart Melsen
Bert Molenaar
Jos Monden
Eelco Mosselman
Peter Muller
Rob Mutsaers
Rob Paijmans
Olaf de Poorter
Marco Poortier
Frans van Puijenbroek
Leon van de Rijt
Lars Rosenberg
Ton Rosenberg
Gief van Schijndel
Jan Schuurmans
Jack Sharp
Carlo Snel
Berrie Stofmeel
Ivo Sweens
Marc Tielemans
Rinze Verbeek
Jan Verheij
Tom Verhoeven
Bert ter Voert
Bart van de Wouw
Jan van de Wouw

De belangrijkste prijs van De Door(en)trappers is de clubcompetitie: wie het vaakst aanwezig is bij de clubrit op zondagochtend wint dit klassement. Iets voor de bikkels die ook bij regen en harde wind op het stalen ros klimmen voor het kruisje.

Jaarlijks (meestal in  september) is er een koppeltijdrit waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Hierin worden rijders met verschillende snelheden aan elkaar gekoppeld om samen zo snel mogelijk het parcours af te leggen Achteraf is er altijd een feestelijke uitreiking

De contributie voor WTC De Door(en)trappers bedraagt €85,00. Een groot deel van dit bedrag is bestemd voor het NTFU lidmaatschap. Hierbij is een aansprakelijkheids-, ongevallen- en fietsverzekering inbegrepen. Tevens wordt er jaarlijks een bedrag gereserveerd voor het vijf-jaarlijkse jubileumfeest en/of activiteit (volgende jubileum: 2021 (45 jarig bestaan)).

De contributie van €85,00 dient betaald te worden op
Rekeningnummer: IBAN NL17 INGB 0003752450
ten name van : Fietstoerclub De Doorentrappers te Tilburg